90-årslag.

På lørdag feiret Østerdølenes lag i Oslo 90 år, og ØMK var selvsagt tilstede.

Østerdølenes lag i 2012 er ikke det samme som i 1922, og kanskje nettopp derfor lever laget nesten i beste velgående. I dag skjer det meste av aktivitetene i de ulike særlagene slik som musikkorpset, og hovedlaget fungerer som en paraply vi kan søke under ved behov. På lørdag var behovet der, og vi feiret 90 år ut i de små timer.

Etter ordensutdeling var det klart for de kulturelle innslagene. Først ut var mannskoret, og etterpå var det korpset sin tur. Vi spilte et knippe latinlåter fra Carambaprosjektet vårt, og publikum så ut til å trives.

 
(Vi takker for oss med Østerdølen, vår egen marsj skrevet av Leiv Flisnes. Foto: Reidun Stenbakken.)

Østerdølenes minnefond skal i følge statuttene arbeide for å fremme og støtte kulturelle og sosiale aktiviteter i Østerdalen. Begrunnelsen for utdelingen denne gangen var nettopp et høyt aktivitetsnivå både her i Oslo og oppover Østerdalen. Gleden var stor da den verdige vinner viste seg å være oss, ØMK! Sjekken på 10 000 kommer svært godt med når vi skal kaste oss ut i et nytt prosjekt etter jul.

 
(Leder i ØMK, Christin Fiskvik smiler fornøyd når hun mottar sjekken fra æresmedlem Halvard Sletten.Tusen takk! Foto: Ingar Ramsberg.)

Østerdølenes lag har vært i kontinuerlig utvikling, og for 40 år siden skrev Ola Jonsmoen en artikkel han kalte: Å være østerdøl i 1972. Der skriver han blant annet: "Vi er beint ut sagt ikkje dei same menneska vi, som dei som var østerdølar for 50 år sia. Vi må vedgå det." Mot slutten av samme artikkel spør han: "Er vi villige til å ta ansvaret som naturleg hører med når vi no eingong definerer oss som østerdølar?"

Så langt har ØMK tatt sin del av ansvaret på de fleste områder, og som det yngste særlaget har vi planer om å være med lenge ennå.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

osterdolene

osterdolene

26, Oslo

Dette er en blogg om de 364 andre korpsdagene i året. Alle de dagene i året hvor vi gjør alt det folk flest ikke forbinder med oss. Denne bloggen skal ta deg med inn i kulissene, og vise deg hverdagen, gleden, alle de magiske øyeblikkene som gjør at mange har denne hobbyen et helt liv. Velkommen til Østerdølenes musikkorps i Oslo, korpset hvor spilleglede, allsidighet, musikalsk utvikling og sosial møteplass er viktige stikkord. Nå har vi fått smaken på å blande teater og musikk, og lage forestillinger hvor musikken står i fokus, men hvor vi også forteller en historie. Det skal alltid være morsomt å høre på/se på ØMK i aksjon! Og ikke minst: vi skal ha det veldig moro på scena.

Kategorier

Arkiv

hits