Tradisjon eller galskap?

Julegrantenninger er nok en blanding av begge deler. I hvert fall så lenge de foregår i Norge i desember..... At de finnes i mange utgaver er dessuten hevet over en hver tvil.

I løpet av årene har ØMK spilt under de fleste forhold. Noen ganger har det regnet så mye at vi har hatt tømmepause. Av instrumentene. Mens andre ganger har vi bokstavelig talt frosset fast.

På søndag var vi farlig nærme den siste varianten. En temperatur ned mot minus 10 og tre timers spilling i friluft er helt klart en utfordring for både messing og treblås. Utstyrt med rødsprit kastet vi oss ut i det, og kom overraskende helskinnet gjennom. Riktignok var vi sjelden helt fullt band utover ettermiddagen ettersom det alltid var noen på opptining, men litt svinn må man regne med.


(På første spilling i Englegården,Torshov. Foto: Folke Nilsson)

Arrangørene hadde heldigvis tatt forhåndstipsene på alvor, og alle steder knitret det trivelig i bål. I tillegg til å gi varme, var disse også fine til å tine opp messinginstrumenter over. Grillet walthorn var en populær variant:)

Galskap eller ikke, julegrantenninger er definitivt tradisjon, og neste år er nok ØMK på plass igjen. Østerdalsnisser gir seg ikke så lett!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

osterdolene

osterdolene

26, Oslo

Dette er en blogg om de 364 andre korpsdagene i året. Alle de dagene i året hvor vi gjør alt det folk flest ikke forbinder med oss. Denne bloggen skal ta deg med inn i kulissene, og vise deg hverdagen, gleden, alle de magiske øyeblikkene som gjør at mange har denne hobbyen et helt liv. Velkommen til Østerdølenes musikkorps i Oslo, korpset hvor spilleglede, allsidighet, musikalsk utvikling og sosial møteplass er viktige stikkord. Nå har vi fått smaken på å blande teater og musikk, og lage forestillinger hvor musikken står i fokus, men hvor vi også forteller en historie. Det skal alltid være morsomt å høre på/se på ØMK i aksjon! Og ikke minst: vi skal ha det veldig moro på scena.

Kategorier

Arkiv

hits