Syrerock på Furuset.Det neste året skal ØMK spille hippiemusikk, men hva slags musikk er det egentlig vi skal spille. Hva kjennetegner denne musikken?

Tidsmessig er det enkelt nok å plassere musikken. Vi snakker om slutten av 1960-tallet og første halvdel av 70-tallet. Likevel er det langt fra all musikken fra denne perioden som kan defineres som hippiemusikk. Ergo må man bruke noen andre kriterier, og finne ulike spesifikke kjennetegn.

Det meste av hippiemusikken vokser fram fra tradisjonell rock, men blir også påvirket av jazz. Det vokser fram en mer avansert og mer eksperimentell rockemusikk som trekker til seg svært dyktige musikere. Folk som tidligere hadde valgt jazzen på grunn av musikalske utfordringer.

Symfonisk rock, eller syrerock, er sekkebetegnelsen på mye av hippiemusikken. I denne musikken er det mye lyd og gitareffekter. I tillegg er det uvanlige taktarter, lange improvisasjonsrekker dukker opp, og låtskriverne blander inn andre musikkstiler. Ei låt hvor flere av disse elementene gjør seg gjeldende er i Aqualung av det progressive rockebandet Jehtro Tull. Ei låt som selvsagt står på spillelisten til ØMK.

Vi har lagt ut på tur i et forholdsvis ukjent musikalsk landskap for mange av oss. Så langt lover det godt, og vi håper dere følger oss helt til mål:)

2 kommentarer

Sofie

23.01.2013 kl.22:50

Digger Bloggen din

osterdolene

23.01.2013 kl.22:54

Sofie: Takk! Så hyggelig :)

Skriv en ny kommentar

osterdolene

osterdolene

26, Oslo

Dette er en blogg om de 364 andre korpsdagene i året. Alle de dagene i året hvor vi gjør alt det folk flest ikke forbinder med oss. Denne bloggen skal ta deg med inn i kulissene, og vise deg hverdagen, gleden, alle de magiske øyeblikkene som gjør at mange har denne hobbyen et helt liv. Velkommen til Østerdølenes musikkorps i Oslo, korpset hvor spilleglede, allsidighet, musikalsk utvikling og sosial møteplass er viktige stikkord. Nå har vi fått smaken på å blande teater og musikk, og lage forestillinger hvor musikken står i fokus, men hvor vi også forteller en historie. Det skal alltid være morsomt å høre på/se på ØMK i aksjon! Og ikke minst: vi skal ha det veldig moro på scena.

Kategorier

Arkiv

hits