Noen låter er enda finere enn andre.Akkordene i begynnelsen er litt klønete (eller kanskje det skyldes visse mangler ved pianisten....), men så tar det av. Melodien flyter av gårde, og høyrehånda nyter å få spille en ordentlig melodilinje. Og ikke en hvilken som helst melodi. "A whiter shade of pale" er absolutt en av favorittlåtene!

Nå er jeg ikke alene om å være begeistret for debutsingelen til det britiske rockebandet Procol Harum fra 1967. Denne låta er faktisk den mest spilte sangen i britisk kringkasting de siste 70-årene, og sammen med Bohemian Rhapsody ble "A whiter shade of pale" kåret til tidenes beste britiske popsingel for noen år tilbake.

Kåringer er en ting, men daglig bruk er noe helt annet. Frasen "A whiter shade of pale" har langt på vei blitt en klisje, og lever nå sitt eget liv i det britiske språket. Stadig vekk dukker det opp ordspill basert på tittelen, og min favoritt så langt er : "A paler shade of Ale." En morsom ekstrabonus med å spille den symfoniske rocken vi jobber med i Hippie-prosjektet nå er nettopp alle historiene rundt musikken.

Artige fakta jeg kan tenke på bare jeg når det punktet at fingrene kan fristilles fra tankene. Om et par uker eller noe slikt:)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

osterdolene

osterdolene

26, Oslo

Dette er en blogg om de 364 andre korpsdagene i året. Alle de dagene i året hvor vi gjør alt det folk flest ikke forbinder med oss. Denne bloggen skal ta deg med inn i kulissene, og vise deg hverdagen, gleden, alle de magiske øyeblikkene som gjør at mange har denne hobbyen et helt liv. Velkommen til Østerdølenes musikkorps i Oslo, korpset hvor spilleglede, allsidighet, musikalsk utvikling og sosial møteplass er viktige stikkord. Nå har vi fått smaken på å blande teater og musikk, og lage forestillinger hvor musikken står i fokus, men hvor vi også forteller en historie. Det skal alltid være morsomt å høre på/se på ØMK i aksjon! Og ikke minst: vi skal ha det veldig moro på scena.

Kategorier

Arkiv

hits