Hva er korps?


 

Den ene dagen i rampelyset nærmer seg med stormskritt, og folk flest får se det de tror er korpsenes høydepunkt. Håpet er at de en dag kan forstå at korps er så mye, mye mer!

En nøytral definisjon av ordet korps er at det er en gruppe musikere som  spiller sammen. I hvert fall er de ganske ofte samspilte:) Definisjonen sier derimot ingen ting om hva slags musikk et korps spiller. Og det er der folk flest har litt å lære.

For noen dager siden spilte jeg en klassisk korpskonsert hvor både Gustav Holst og Johan Svendsen stod på programmet. Anledningen var  Elverum janitsjarkorps sitt 90-årsjubileum, og jeg storkoste meg.

Til daglig er jeg midt i et hippieprosjekt. ØMK har kastet seg på den symfoniske rocken fra 60 og 70-tallet, og spiller spesiallagete arr på alt fra "Aqualung" av Jethro Tull til "The great gig in the sky" av Pink Floyd. Iført tidsriktige kostymer er vi ganske langt utenfor den rammen folk flest tenker at korpsmusikere befinner seg innenfor.

Det som likevel satte i gang disse tankene rundt hva et korps er, var en gjeng unge musikere fra Moelv skolemusikkorps. På fylkesmønstringen for UKM kombinerte de rap og tradisjonelle korpselementer på en måte få har gjort før dem. Og det var utrolig stilig!

Korps er nemlig akkurat like mangfoldige som folk flest. Folk flest, hvem er forresten det? I denne sammenhengen er det alle de som ikke er klar over at korps er så mye, mye mer enn det de hører 17.mai. Det er alle de menneskene vi må invitere på neste konsert slik at de får positive og uventete opplevelser, og ikke minst ny kunnskap om hva et korps er. Det fortjener både de og vi!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

osterdolene

osterdolene

26, Oslo

Dette er en blogg om de 364 andre korpsdagene i året. Alle de dagene i året hvor vi gjør alt det folk flest ikke forbinder med oss. Denne bloggen skal ta deg med inn i kulissene, og vise deg hverdagen, gleden, alle de magiske øyeblikkene som gjør at mange har denne hobbyen et helt liv. Velkommen til Østerdølenes musikkorps i Oslo, korpset hvor spilleglede, allsidighet, musikalsk utvikling og sosial møteplass er viktige stikkord. Nå har vi fått smaken på å blande teater og musikk, og lage forestillinger hvor musikken står i fokus, men hvor vi også forteller en historie. Det skal alltid være morsomt å høre på/se på ØMK i aksjon! Og ikke minst: vi skal ha det veldig moro på scena.

Kategorier

Arkiv

hits