Jeg er ikke redd for å dø......

"Det kan like gjerne skje nå som senere. Jeg har ikke noe i mot det. Hvorfor skulle jeg være redd for å dø? Det er ingen grunn til det, alle må rusle en dag. Hvis du kan høre denne hviskingen er du døende. Jeg sa aldri at jeg var redd for å dø....."Slik starter en av de nye favorittene mine på repertoarlista vår: "The great gig in the sky" av Pink Floyd. Med unntak av introen er dette en ordløs sang som kom ut i 1973 på albumet "The Dark side of Moon." Tydeligvis er jeg heller ikke så veldig original i musikksmaken min, for dette albumet lå på "Billboard Top 200" sammenhengende i mer enn 14 år! 

Låta er skrevet av Richard Wright, pianisten i Pink Floyd. Under innspillingen ble melodien bare kalt  "den religiøse sangen", og var i begynnelsen uten vokal. Mot slutten av innspillingsprosessen ble sangeren Clare Torry hentet inn for å legge på sang. Hun improviserte der og da, og har senere fortalt at hun forsøkte å etterligne et instrument. Uansett etterligning er det en mektig vokal.

Pink Floyd startet som innovative og nyskapende undergrunnsrockere før de ble et av verdens største og mest populære band. Vi i ØMK syns også vi er en smule innovative og nyskapende ved å spille denne låta:)

"The great gig in the sky" befinner seg langt utenfor standardrepertoaret for janitsjarkorps. Vi har aldri sagt at vi er redde for å gå nye veier.....

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

osterdolene

osterdolene

26, Oslo

Dette er en blogg om de 364 andre korpsdagene i året. Alle de dagene i året hvor vi gjør alt det folk flest ikke forbinder med oss. Denne bloggen skal ta deg med inn i kulissene, og vise deg hverdagen, gleden, alle de magiske øyeblikkene som gjør at mange har denne hobbyen et helt liv. Velkommen til Østerdølenes musikkorps i Oslo, korpset hvor spilleglede, allsidighet, musikalsk utvikling og sosial møteplass er viktige stikkord. Nå har vi fått smaken på å blande teater og musikk, og lage forestillinger hvor musikken står i fokus, men hvor vi også forteller en historie. Det skal alltid være morsomt å høre på/se på ØMK i aksjon! Og ikke minst: vi skal ha det veldig moro på scena.

Kategorier

Arkiv

hits