Ett år med Østerdølenes Musikkorps

Hvert tredje år deltar ØMK på den internasjonale musikkfestivalen i Bad Bramstedt, og i fjor opplevde vi noe helt nytt. En ung dame fra arrangørkorpset kom bort til oss og lurte på om vi hadde plass til henne fra høsten av. Klart vi hadde! Østerdalen strekker seg som kjent over det meste av Norge så hvorfor ikke inkludere Tyskland også.

I morgen er det siste helg med gjengen for Yvonne, og her er hennes innlegg om tiden i ØMK.

 


For et år siden i Bad Bramstedt, Tyskland: ØMK spilte konsert på "Musikmeilen". Jeg, Yvonne 19 år gammel planla da å jobbe i Oslo som AuPair fra august -12, og hørte en super Caramba-konsert. Da visste jeg, det er dette musikkorpset, jeg vil spille med!

Alle i Bad Bramstedt husker ØMK nå: "Er det de, som hadde røde plastikktromboner og fine kostymer på seg?" JA, det var ØMK! Jeg snakket med lederen Christin og fikk kontaktdata. 2 måneder senere var jeg i Oslo, jobbet som AuPair og spillte med ØMK.

Nå har jeg bare noen uker igjen og jeg er veldig glad for, at jeg fant det beste musikkorpset i Norge! Den første konserten jeg var med på, var en Tyroler-konsert på Koppang. En Tyroler-konsert! Med typisk tysk musikk! Det var litt rart for meg, fordi jeg kommer fra Schleswig-Holstein, som ligger i Nord-Tyskland og der spiller man veldig sjelden ?Tyroler?-musikk. Men det var kjempegøy og alle prøvde å snakke tysk med meg. Jeg kommer aldri til å glemme "Hast du Sauerkraut in deiner Lederhose?" eller "Ich kauf mir lieber einen Tirolerhut" og "Rosamunde"

I høst hadde vi Caramba-konserten i Oslo. Det var en utrolig fin følelse å spille den musikken jeg hørte i Bad Bramstedt 2 måneder tidligere. Så flott! Etterpå fulgte juletrefester, den nye konsept "Jippie!" og bra fester på Hamar og Sørlandet. 17. Mai: Marsjere, marsjere... dessverre var været ikke så fint og det startet med regn, men så langt, var det greit (nasjonaldagen er en stor forskjell mellom Norge og Tyskland! Vi har en, men vi feirer den ikke!)

I fritiden min reiste jeg til Stavanger/Preikestolen ,og ble kjent med Oslo området og lærte norsk. Snart blir det tur til Elverum, den siste delen med ØMK. Jeg gleder meg veldig:)  ØMK er et veldig hyggelig musikkorps, som har hjulpet meg i gode og i vanskelige tider. Norge er kjempebra, men jeg hadde også veldig vanskelige situasjoner. Likevel vet jeg, at jeg kommer tilbake på ferie og kanskje for lengre perioder! Det er synd at jeg skal ikke forsette med Jippie-konserter til høsten, men de skal bli bra helt sikkert!

En stor klem til alle i ØMK for en deilig tid, og en "Hjertelig velkommen til Bad Bramstedt" i 2015! Jeg håper vi sees i Oslo før 2015 ;-)

Ha det bra!

Yvonne

P.S. Ikke glem "Ein Prosit, ein Prooohosit der Gemütlichkeit!" ;-)

2 kommentarer

Mr B.Sax

13.06.2013 kl.09:56

Und "Tanzen mit mir im den Morgen!"

13.06.2013 kl.10:08

Yvonne kommer tilbake til oss, hun klarer ikke å holde seg unna ett så morsomt korps..

Skriv en ny kommentar

osterdolene

osterdolene

26, Oslo

Dette er en blogg om de 364 andre korpsdagene i året. Alle de dagene i året hvor vi gjør alt det folk flest ikke forbinder med oss. Denne bloggen skal ta deg med inn i kulissene, og vise deg hverdagen, gleden, alle de magiske øyeblikkene som gjør at mange har denne hobbyen et helt liv. Velkommen til Østerdølenes musikkorps i Oslo, korpset hvor spilleglede, allsidighet, musikalsk utvikling og sosial møteplass er viktige stikkord. Nå har vi fått smaken på å blande teater og musikk, og lage forestillinger hvor musikken står i fokus, men hvor vi også forteller en historie. Det skal alltid være morsomt å høre på/se på ØMK i aksjon! Og ikke minst: vi skal ha det veldig moro på scena.

Kategorier

Arkiv

hits